Україна і світ

В ISW пояснили, чому Путін оголосив про закінчення часткової мобілізації

Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, спробував зробити з необхідності чесноту, оголосивши, що часткова мобілізація завершується приблизно за два тижні — водночас, коли має розпочатися осінній заклик.

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За словами Путіна, нібито нічого додаткового не планується і що часткову мобілізацію майже завершено.

Причиною такого рішення, ймовірно, є те, що часткова мобілізація в Росії лягає важким тягарем на бюрократію військових комісаріатів, які мають зайнятися осіннім закликом.

– Тому Путіну, ймовірно, доведеться призупинити або припинити свою часткову мобілізацію, щоб звільнити бюрократичні ресурси для призову на військову службу, – вважають у ISW.

Путін наказав закликати на осінній цикл 120 000 осіб, що на 7 000 менше, ніж восени 2021 року. Однак є ще анексовані Росією території України.

Російські закони тепер вважають тимчасово окуповані частини Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей російською територією, що нібито може легалізувати використання призовників на передовій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Путін може розраховувати на те, що мобілізовані зможуть закрити проломи на лінії фронту досить довго, щоб осінні призовники пройшли деяку

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-15 09:49:58