Україна і світ

В імпортному арахісі, що завезли в Україну, знайшли отруйну речовину

До Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 19 січня 2023 року, що в арахісі в шкарлупі, що експортувався з Єгипту виявлено перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів.

Держпродспоживслужба в Одеській області попередила, що на території регіону можлива реалізація товару. Також інформація доведена до операторів ринку про необхідність вилучити його з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів.

Афлатоксин-В1 – отруйна речовина для людей і тварин, яку виділяють деякі види мікроскопічних цвілевих грибів. Він викликає злоякісні пухлини та цироз печінки, а також знижує імунітет. При сильному отруєнні афлатоксином-В1 можливі набряк мозку та гостра печінкова недостатність.

Зараз дивляться

У продаж в Україні потрапило печиво з високим вмістом акриламіду. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області

Акриламід – це токсичний канцероген, який абсорбується організмом та поширюється по всіх органах. Особливо небезпечний для дітей з невеликою масою тіла.

Джерело: ГУ Держпродспоживслужба в Одеській обл.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-28 14:54:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин