Україна і світ

В Естонії кажуть, що Німеччина оголосить рішення щодо танків Leopard 2 “в найближчі дні”

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що Німеччина дозволить іншим країнам відправити свої бойові танки Leopard 2 в Україну.

Про це очільник оборонного естонського відомства сказав в ефірі The World At One на BBC Radio 4.

На його думку, Берлін оголосить про своє рішення “в найближчі дні”.

— Я більш ніж впевнений, що Німеччина не зупинить жодну іншу країну, яка готова надати танки, які він (Берлін, – Ред.) має схвалити.

Я повністю впевнений, що ні сьогодні, ні найближчими днями Німеччина не зупинить (інші країни, – Ред.) у питанні відправлення Leopard 2 до України, — сказав Певкур.

Напередодні стало відомо, що Естонія ухвалила рекордний пакет військової допомоги для України у розмірі €113 млн. У нього увійдуть гаубиці, боєприпаси, машини підтримки артилерійських систем і гранатомети.

Разом з іншим пакетами загальний обсяг військової допомоги від Естонії сягне €370 млн. Це трохи більш як 1% річного ВВП Естонії.

Минулого тижня Польща оголосила, що готова передати Україні роту бойових танків Leopard у межах коаліції з партнерами. Та в п’ятницю уряд Німеччини заявив, що поки не отримував офіційного запиту від Варшави на постачання основного бойового танка Leopard в Україну.


Джерело:


The Telegraph

Loading...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 20:07:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин