Львівський портал

В центрі Львова підліток на самокаті збив 80-річну жінку

16-річний підліток, їдучи тротуаром у центрі Львова, збив 80-річну пенсіонерку.Про це Львівському порталу повідомили у Поліції Львівщини.

Аварія сталася у вівторок вранці, 8 жовтня, на вулиці Шпитальній біля Краківського ринку. Тут 16-річний львів’янин, рухаючись тротуаром на електросамокаті, наїхав на пішохода, 80-річну місцеву жительку.

Травмовану жінку довелося госпіталізувати. Деталей про її стан правоохоронці не вказують.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.291 ККУ (порушення чинних на транспорті правил).

Санкція статті передбачає покарання – штраф від 2000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або до п’яти років позбавлення волі.

Слідство триває, поліцейські встановлюють обставини події.

Нагадаємо, напередодні у Львові за день стались дві аварії за участі електросамокатів. Двоє людей постраждали, при чому водин із водіїв двоколісного утік, його шукають.

Неабиякої популярності у Львові електросамокати набули навесні 2021 року, адже свою роботу розпочали відповідні сервіси прокату. Проте львів’яни стали дедалі частіше скаржитись на швидку й небезпечну їзду електросамокатів тротуарами, через що у місті виникали непоодинокі аварії.

Спершу у Львові встановили певні обмеження. Їздити на електросамокатах та інших подібних засобах дозволили першочергово на велодоріжках, при цьому швидкість не повинна перевищувати 20 км/год.

Торік Львів ввів нові правила їзди на електросамокатах. Зі свого боку правоохоронці теж давали поради, як безпечно їздити на такому транспорті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: поліція

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 10:24:26