Україна і світ

В Британії вперше в історії подали позов проти ПВК Вагнера та Пригожина

Британська юридична фірма McCue Jury & Partners подала позов до Високого суду Лондона. Позов ґрунтується на змові між Пригожиним, ПВК Вагнера та військовою машиною Путіна з метою тероризування українців.

У McCue Jury & Partners стверджують, що це перший випадок в історії, коли проти приватної військової компанії було подано позов за використання тероризму і змову з державою, яка фінансує його, з метою ведення незаконної війни.

– Цей позов має потенціал зірвати роботу Пригожина, ПВК Вагнера та військової машини Путіна та забезпечити вкрай необхідну компенсацію у вигляді репарацій тим, хто сильно постраждав. Не може бути стійкого миру без правосуддя, – зазначають у McCue Jury & Partners.

У повідомленні йдеться, що використання ПВК Вагнера як тероризму для досягнення цілей Путіна в Україні підтверджується їхніми військовими злочинами.

Подання позову та справа фінансуватиметься за рахунок краудфандингу. У позові McCue Jury & Partners фігуруватиме невелика група позивачів громадян України, які постраждали від дій ПВК Вагнера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: mccue-law.com

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-02 09:24:59