Україна і світ

В Бахмуті загинув американський медик-волонтер, який вивозив цивільних

Внаслідок російського обстрілу в Бахмуті загинув американський волонтер-медик.

34-річний Піт Рід допомагав евакуювати мирних жителів, коли його автомобіль, як повідомляється, був уражений ракетою в Бахмуті, що став осередком запеклих боїв.

Внаслідок обстрілу постраждали близько п’яти осіб. Останніми тижнями Бахмут і сусіднє місто Соледар стали центром інтенсивних обстрілів і наземних атак російських військ і найманців ПВК Вагнер.

Зараз дивляться

Волонтер прибув в Україну всього кілька тижнів тому. Рід приєднався до Global Outreach Doctors у січні як директор гуманітарної некомерційної волонтерської організації в Україні, за словами генерального директора GoDoc Ендрю Лустіга, Рід прибув в Україну на початку січня.

Рід із Бордентауна, штат Нью-Джерсі, колишній стрілок Корпусу морської піхоти США. Він двічі служив у Гільменді, Афганістан. Після закінчення служби чоловік працював лижним інструктором у Вайомінгу.

Після урагану Сенді, який обрушився на його рідний штат у 2012 році, він почав працювати з організацією реагування на стихійні лиха Team Rubicon

Наприкінці 2015 року, під час піку глобальної війни з терором проти Ісламської держави (ІД), Рід навчав медиків у північному Іраку.

Під час битви за Мосул, коли намагалися відбити іракське місто від ІД, Рід очолював медичні бригади і співпрацював разом з іракським спецназом .

– Піт Рід, медик-волонтер, – один із найбільш самовідданих людей, яких я коли-небудь зустрічав. Спочивай з миром, брате, – написав у своєму твіттері, документальний фотограф CengizYar.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-04 12:18:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин