Україна і світ

В армії ворога йде деградація, а економіка РФ не може забезпечити її потреби – Жданов

У російській армії після трьох місяців з моменту повномасштабного вторгнення в Україну почалася деградація, яку не може покрити економіка Росії.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов розповів в ефірі телемарафону FreeДом.

– Дійсно, вони розраховували на коротку переможну війну, щось на кшталт грузинського сценарію. Зіткнувшись із затяжною війною їх сил вистачило на три місяці. Ось уже у травні темпи наступу почали падати, сьогодні Російська Федерація, і про це можна впевнено сказати, тупцює на місці… За місяць лінія фронту практично не змінилася. Найбільше досягнення це 10 кілометрів просування за 35 діб у напрямку Бахмута. І все на цьому, – сказав він.

Олег Жданов додав, що зараз у Росії “починає поступово деградувати” піхота (маючи на увазі процес навчання піхотинців), деградація в плані військової техніки, знятої з довгострокового зберігання, а також регрес системного військового управління.

– Вони зазнають величезних втрат, припустимо, ланки молодших командирів – батальйон, взвод, рота – там практично кадрового складу вже не залишилося. Там керують в основному призначені з числа найбільш кмітливих, досвідчених бійців. Там йде повна деградація армії та нездатність економіки Росії сьогодні забезпечити цю армію в повному обсязі або хоча б у рамках потреб, – зазначає він.

При цьому військовий експерт вважає, що Україна має зворотний процес, коли проходить навчання українських військових у країнах Заходу, а ЗСУ регулярно поповнюються західним озброєнням.

Олег Жданов також наголосив на неможливості російських сил відкрити якийсь “другий фронт” через відсутність кількості військ.

– Чим відкривати другий фронт? Де військо? Так, вони сформували там резервний корпус 15 тис. чоловік, він знаходиться в Нижегородській області. 15 тисяч людей, щоб перекинути з технікою та озброєнням… Це близько 30 військових ешелонів, вони його місяць перевозитимуть. Добре, якщо перевезуть вони його, це може змінити ситуацію на окремо взятому напрямку, але ніяк не другий фронт, – сказав він.

Військовий експерт наголосив, що ЗСУ, що головним досягненням цих шести місяців війни є те, що “ми сьогодні відзначаємо день нашого прапора синьо-жовтого, прапора незалежної України з її новітньої історії, і завтра відзначатимемо День Незалежності нашої держави”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше військовий експерт Жданов заявив, що не згоден із припущенням, що звільнення Херсона відбудеться глибокої осені або до Нового року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 00:05:04