Україна і світ

В акваторіях озер, річок та водосховищ водолази вилучили понад 1500 ВНП — Сергій Рева

Підрозділи ДСНС наразі обстежили 5,800 км ліній електропередач, 370 км газопроводів, 600 км залізниць та понад 3,500 км доріг. Ця робота насамперед здійснюється для повернення населення деокупованих територій до нормального життя. 

Про це розповів начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України полковник Сергій Рева під час брифінгу «Стан та перспективи розмінування водойм на Київщині, Чернігівщині, інших деокупованих територіях» у Military Media Center.

— Невід’ємною частиною роботи є підводне розмінування, тому що зараз існує підвищений рівень загрози через наближення купального сезону: населення буде намагатися йти на відпочинок до водоймищ. Нашими водолазами вже обстежено більш ніж 3000 гектарів акваторій озер, річок, водосховищ, при цьому вилучено та знищено майже 1,500 ВНП, — наголосив спікер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сергій Рева також зазначив, що наразі функціонують 22 підрозділи підводного розмінування, а для підвищення їхньої ефективності до роботи залучене сучасне обладнання, зокрема катамарани Sonobot та підводні дрони. 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-05-30 12:13:53