Україна і світ

“Узаконили” приєднання окупованих районів до РФ: СБУ повідомила про підозру російським суддям

Служба безпеки повідомила про підозру десятьом суддям російського конституційного суду, причетним до “легітимізації” кремлівського режиму у тимчасово захоплених районах України.

Зазначається, що 2 жовтня 2022 року вони визнали “законними” договори про “приєднання” тимчасово окупованих території України до Росії. 

– Для цього судді підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора так званих “Донецької та Луганської народних республік”, а також частини Запорізької і Херсонської областей, – йдеться у повідомленні. 

Уточнюється, що конституційний суд РФ на той момент складався з десяти чинних суддів, включаючи голову установи. Тож докази зібрали на усіх посадовців, які підтримали таке рішення. 

Зараз дивляться

– Вище військово-політичне керівництво Росії використовувало даний висновок конституційного суду РФ як формальний етап в анексії захоплених районів України.На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російським суддям про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України), – зазначають в СБУ.

Підозрюваним загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі із конфіскацією майна. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Комплексні заходи для притягнення фігурантів до відповідальності за злочини проти України наразі тривають.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-17 14:51:26