Україна і світ

УЄФА розпочав розслідування через скандування турецькими фанатами імені Путіна

УЄФА розпочав розслідування щодо дій турецьких фанатів у матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Фенербахче – Динамо Київ у Стамбулі. Про це йдеться на сайті футбольного органу.

Для дисциплінарного розслідування щодо поведінки вболівальників турецького Фенербахче призначено інспектора з етики та дисципліни.

— Відповідно до статті 31(4) Дисциплінарного регламенту УЄФА, інспектор УЄФА з етики та дисципліни проведе дисциплінарне розслідування щодо ймовірної неналежної поведінки вболівальників Фенербахче під час другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА-2022/23 між Фенербахче та ФК Динамо Київ, – йдеться у повідомленні УЄФА.

Під час матчу Фенербахче – Динамо Київ, що відбувся 27 липня у Стамбулі, частина вболівальників турецького клубу почала скандувати ім’я російського президента Путіна.

Обурений діями фанатів, наставник киян Мірча Луческу не прийшов на післяматчеву пресконференцію.

Реакція ФК Фенербахче на дії своїх вболівальників

Наступного дня після гри Фенербахче зробив заяву за фактом інциденту з вигуками фанатів.

— Фенербахче робить заяву проти цього дискурсу, який не представляє наш клуб і жодним чином не відображає корпоративну позицію нашого клубу.

Фенербахче завжди дбає про підвищення обізнаності про соціальні та гуманітарні проблеми як у нашій країні, так і в світі. Наш клуб миттєво відреагував на початок воєнного процесу 24 лютого 2022 року. Ми хотіли б ще раз підкреслити у своєму повідомленні, яке ми передали через всі нашими офіційними каналами: війна – це не хоробрість, це боягузтво! Ні війні!

Там додали, що приписувати цей дискурс, який абсолютно не відображає позицію та цінності нашого клубу, усім нашим уболівальникам і покладати відповідальність на наш клуб, не є чесним і справедливим підходом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сама гра завершилася перемогою Динамо у додатковий час з рахунком 2:1. Перемогу команді Луческу принесли голи Буяльського та Караваєва. У третьому раунді кваліфікації ЛЧ Динамо зіграє з австрійським Штурмом. Перший матч відбудеться 3 серпня у Лодзі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-28 22:06:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин