Україна і світ

Уряд Німеччини схвалив продаж сотні гаубиць PzH 2000 Україні

У середу, 27 липня, стало відомо, що федеральний уряд Німеччини схвалив продаж 100 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 виробництва компанії Krauss-Maffei Wegmann (KMW) Україні.

За даними Spiegel, віце-канцлер Німеччини Роберт Габек дав свою згоду на продаж САУ ще 13 липня, проте KMW підтвердив цю інформацію лише зараз.

Україна направила своє звернення щодо купівлі PzH ​​2000 ще у квітні.

Представник KMW стверджує, що загальна вартість контракту на 100 самохідних артилерійських установок для України становить 1,7 мільярда євро – це в кілька разів більше, ніж загальна вартість усієї наданої Німеччиною зброї (600 мільйонів євро).

Німецький виробник зазначив, що за прогнозом компанії виробництво всіх САУ триватиме ще кілька років. За його словами, процес розпочнеться негайно, і незважаючи на те, що він залежатиме від постачання всіх необхідних матеріалів, нюанси вже були узгоджені з українською стороною.

Раніше Україна отримала від Німеччини кілька PzH 2000, які вважаються одними із найсучасніших самохідних артилерійських установок у світі.

Вони здатні потрапляти у цілі на відстані до 40 кілометрів і стріляють зі швидкістю до 10 снарядів за хвилину.

До цього Німеччина все ж передала Україні три обіцяні РСЗВ MARS-II і ще три самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000.

Берлін останніми тижнями неодноразово критикували через повільне постачання зброї в Україну.

Зокрема це відбувається через так звану схему кругового обміну.

Чиновники у Німеччині й самі визнавали існування проблем із постачанням.

Раніше уряд Німеччини опублікував перелік зброї, яка готується до передачі в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Там, серед іншого, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM та бронетранспортери М113.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-27 20:48:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин