Україна і світ

Урсула фон дер Ляйєн анонсувала конференцію щодо повернення українських дітей, вивезених до РФ

ЄС планує організувати конференцію щодо забезпечення повернення на батьківщину українських дітей, вивезених до РФ під час військового вторгнення. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

– Це жахливе нагадування про найпохмуріші часи нашої історії, про те, що там відбувається з депортацією дітей. Це військовий злочин, — зазначила вона.

Голова Європейської комісії заявила, що працюватиме з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, щоб мобілізувати міжнародну підтримку для повернення українських дітей.

– На сьогоднішній день нам відомо про 16 200 депортованих дітей, з яких повернулося лише 300, і ці злочинні дії повністю виправдовують ордери на арешт, видані МКС. Ми знаходимося на початку дуже важкої роботи, ми прагнемо об’єднати міжнародний тиск, щоб вжити всіх можливих заходів для встановлення місцезнаходження цих дітей. І ми прагнемо допомогти органам ООН та відповідним міжнародним організаціям отримати більш якісну та повну інформацію про дітей, депортованих до РФ, – заявила Урсула фон дер Ляйєн.

Вона також зазначила, що йдеться, в тому числі, і про дітей, яких згодом було усиновлено або передано до російських прийомних родин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-24 08:56:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин