Україна і світ

Ураган Ієн став одним із найбільш руйнівних в історії США – вже щонайменше 27 загиблих

У Сполучених Штатах через ураган Ієн загинули щонайменше 27 людей. Влада попереджає, що кількість жертв стихії ще зросте.

Телеканал Sky повідомляє, що кілька жертв потонули, зокрема 68-річну жінку хвиля віднесла в океан.

Серед інших жертв 22-річна дівчина, яка загинула від отриманих травм після того, як її позашляховик перекинувся на розмитій ділянці дороги. А також 71-річний чоловік, який помер від травм голови, впавши з даху під час встановлення жалюзі.

Після завданого лиха у штаті Флорида ураган Ієн досяг Південної Кароліни.

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс сказав, що рятувальні бригади обійшли понад 3 тис. будинків у найбільш постраждалих районах, шукаючи тих, хто вижив, і намагаючись врятувати тисячі людей, які опинились у затоплених будівлях.

За останніми даними, понад 1,7 млн жителів Флориди досі залишаються без світла. Також постраждали ще 400 тис. будинків і підприємств у Кароліні.

Ураган Ієн є одним із найсильніших штормів, які коли-небудь обрушувалися на США. Президент Джо Байден попередив, що він, ймовірно, буде одним із найгірших в історії Америки.

— Ми тільки починаємо бачити масштаб цього руйнування. Цифри, які ми маємо, остаточно неясні, але повідомлення, які надходять, свідчать про те, що можуть бути значні людські жертви, – додав він.

70-річна пенсіонерка Рита Чемберс із одного з найбільш постраждалих міст штату Флорида Форт-Маєрса сказала, що Ієн був несхожий на будь-який шторм, який вона коли-небудь бачила, але додала:

— Я б краще вигрібала пісок зі свого будинку у Флориді, ніж розгрібала сніг у Нью-Йорку. Якщо ви живете в раю, вам доведеться миритися з ураганом.

Коли Ієн досяг Флориди в середу, йому було присвоєно четверту категорію. Швидкість поривів вітру сягала 250 км/год. За даними Національного центру ураганів США на вечір четверга, Ієн ослаб до першої категорії, максимальна сила вітру досягає 120 км/год.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проте метеорологи попереджають, що Ієн рухається на штати Південна та Північна Кароліна та Джорджію. Очікуються сильний вітер, зливи та небезпечні для життя затоплення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-01 17:03:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин