Україна і світ

УПЦ МП закрили доступ до печер та храмів Києво-Печерської лаври – заява

В УПЦ МП заявили, що 20 березня отримали від керівництва Національного заповідника Києво-Печерська лавра лист з повідомленням про те, що їм закрито доступ до ближніх та дальніх печер через роботу комісії Мінкульту, яка перевірятиме наявність, умови зберігання та стан культурних цінностей.

– Також у зв’язку із цим припиняється доступ до Хрестовоздвиженського храму, Аннозачатіївського храму та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських (Теплий храм). Тобто, молитва в цих храмах буде неможлива, – уточнив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Раніше стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики сформувало комісію, яка перевірить наявність, умови зберігання та стан культурних цінностей, що свого часу були передані Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі (чоловічому монастирю) УПЦ МП.

Комісія працюватиме у лаврі до 15 травня.

Зараз дивляться

Перед цим Національний заповідник Києво-Печерська лавра розірвав дію оренди для УПЦ МП в чоловічому монастирі. Договір не продовжуватимуть через порушення орендних умов. До 29 березня вони мають залишити всі приміщення, які орендували в лаврі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: УПЦ МП

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 13:31:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин