Львівський портал

Умєров пообіцяв спростити бюрократичну тяганину виробникам дронів і волонтерам

Керівництво Міноборони зустрілось із волонтерами та українськими виробниками, які забезпечуть військові потреби фронту. Сторони домовились про співпрацю, аби спростити бюрократичні процеси, пов’язані з безпілотниками. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Обговорили нагальні потреби Сил оборони. Вислухав конкретні пропозиції щодо покращення забезпечення наших військових. Домовилися спільно працювати над вдосконаленням процесів виробництва та постачання техніки, зокрема БПЛА», – прокоментував міністр.

Він запевнив, що Міноборони буде й надалі вести комунікацію, аби зменшити перепони, які виникають у волонтерів та українських виробників.

На зустрічі, зокрема був присутній і волонтер Сергій Стерненко, який активно постачає українським підрозділам FPV-дрони. Він розповів, що контрактування безпілотників та сам розвиток цієї сфери все ще ускладнюють бюрократичні процедури.

«Зараз у пріоритеті – домогтися змін правил контрактування, щоб наші виробники могли постачати у військо більше, дешевше та швидше», – відзначив волонтер.

Водночас Сергій Стерненко виступає за відкриття хоча б обмеженого експорту українських дронів. Вигоду від цієї ініціативи він пояснює так: «Це стимулюватиме масштабування виробництв, здешевить продукцію для нашого війська, дасть додаткові валютні та податкові надходження до держбюджету. І як результат – Збройні Сили отримають більше дронів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 11:35:36