Львівський портал

Умєров обговорив із французами виробництво зброї та боєприпасів

Під час візиту до Франції міністр оборони України Рустем Умєров обговорив із французьким колегою співпрацю щодо виробництва зброї та боєприпасів. Про це високопосадовець повідомив у своїх соцмережах.

Умєров зустрівся із міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорню 9 жовтня. Головною темою було посилення обороноздатності України.

«Окремо поінформував пана Лекорню про ситуацію на фронті та передав список нагальних потреб української армії. Нам потрібні додаткові снаряди та зброя, і Франція готова підтримати нас у цьому напрямку», – прокоментував український міністр.

Крім того, сторони обговорили започаткування французького формату співпраці з виробництва озброєння та боєприпасів.

Умєров також відвідав українських військових, які тут проходять тренування. У Франції цей підрозділ називають бригадою Анни Київської.

«Українські військові однієї з бригад вже проходять загальновійськові та фахові тренування під керівництвом французьких інструкторів, але Франція не зупиняється на цьому, вона також постачає техніку та озброєння для цієї бригади. Очікуємо, що цей підхід переймуть й інші партнери», – додав глава Міноборони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: соцмережі Рустема Умєрова

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 10:24:30