Україна і світ

Укроборонпром створив олівець для розмінування: що за технологія

Фахівці одного з підприємств Укроборонпрому створили так званий олівець для розмінування. Це дослідний зразок виробу для пропалювання металу (ВПМ) SF-1, зовнішньо схожий на олівець.

– Завдяки його екзотермічній порошковій суміші він ефективно пропалює металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, приміром, боєприпасів. Це спричиняє вигорання вибухової речовини. Такий олівець можна застосовувати під час розмінування територій, – повідомляють в Укроборонпромі.

photo 2022 11 29 09 05 17

Зазначається, що розробники вже працюють над технологією дистанційного використання ВПМ SF-1 за допомогою безпілотників, що підвищить якість розмінування та збереже життя людей. Важливо, що пристрій безпечний у використанні.

– Підприємство-розробник олівця є оператором протимінної діяльності в Україні та отримало сертифікат, який дає право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави, – інформує підприємство.

Також Укроборонпром має власний Центр гуманітарного розмінування, в якому працюють фахівці високого класу. З 2010 року Центр акредитований в ООН як постачальник послуг з протимінної діяльності та є партнером UNMAS, відповідної служби ООН.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Укроборонпром

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 14:09:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин