Україна і світ

Укренерго отримає €300 млн від ЄБРР на відбудову знищеної інфраструктури

Укренерго отримає понад 400 млн євро на купівлю необхідного обладнання для відбудови знищеної або пошкодженої російськими ракетами енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляють у пресслужбі Укренерго.

Уряд України виніс рішення про надання держгарантії за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на суму 300 млн євро, який доповнить грант від уряду Нідерландів.

Найближчим часом підпишуть договір гарантії між Україною та ЄБРР, а також кредитну угоду між Укренерго та ЄБРР. Це дозволить спрямувати кошти для відновлення пошкодженого обладнання, а також на підтримку фінансової стабільності компанії.

9 грудня Кабмін схвалив надання держгарантії із позики німецького державного банку KfW у сумі 32,5 млн євро для фінансування реконструкції восьми підстанцій у південно-західному регіоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також Уряд схвалив проєкт закону про ратифікацію зміни до фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком, який дозволить продовжити використання залишку позики (37,55 млн євро) для фінансування реконструкції однієї з ключових підстанцій у центральному регіоні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-11 15:18:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин