Україна і світ

Украина получит 88 танков Leopard 1 из промышленных запасов Германии – СМИ

У Німеччині уряд схвалив постачання Україні 88 танків Leopard 1 і обговорює з Катаром закупівлю 15 зенітних установок Gepard для Києва. 

Про це у п’ятницю, 3 лютого, повідомляє газета Süddeutsche Zeitung.

Так, джерела видання в уряді ФРН повідомили, що передача танків Україні може відбутись “будь-якої миті”, щойно їх відремонтують. 

Зараз дивляться

Ремонтувати Leopard 1 для України хочуть компанії Rheinmetall і FFG. Вони можуть після цього передати їх Києву, якщо там готові будуть їх купити. 

Крім того, кілька німецьких чиновників обговорили закупівлю 15 установок Gepard з МЗС Катару. Доха придбала їх для охорони стадіонів Чемпіонату світу з футболу.

– Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це, безумовно, допомогло б українцям, – цитує видання міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса.

Нагадаємо, у січні, після довгих вагань, Німеччина все ж схвалила передачу 14 танків Leopard 2 Україні, а також – їх реекспорт із країн-партнерів. 

США того ж дня оголосили про надання Україні 31 танка Abrams. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що перші танки можуть відправити в Україну до кінця березня.

Міністр Дмитро Кулеба раніше заявив, що Україна отримає від 120 до 140 сучасних західних танків у першій хвилі. В танкову коаліцію, за його словами, вже входить 12 країн-учасниць.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що для наступу захисникам України необхідно від 300 до 500 танків.

Джерело: Süddeutsche Zeitung, Reuters

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-03 14:53:05