Львівський портал

Україну запросять у НАТО в кордонах 1991 року, – Стефанішина

Прийняття України до НАТО без тимчасово окупованих територій не обговорювалося. Її запросять в Альянс лише у кордонах 1991 року. Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції Ольга Стефанішина в інтерв’ю у національному телемаратоні, передає hromadske.

За її словами, вступ України до НАТО без тимчасово окупованих територій не є предметом для дискусій. Як розповіла посадовиця, членство України в Альянсі можливе лише після завершення російсько-української війни, але під час запрошення до блоку ситуація може змінюватися.

«Після запрошення складається протокол про приєднання, в якому зазначають і терміни, і реформи, які потрібно зробити, це питання фізичної сумісності. Але це пізніше. Зараз запрошення, і воно взагалі не обговорюється ні просуванням на фронті, ні територіями», – вважає Стефанішина.

Як повідомляв Львівський портал, питання вступу України в НАТО є першим пунктом плану перемоги України, який публічно представив Володимир Зеленський.

За словами президента, отримати запрошення до НАТО Україна має зараз, а на повноцінне членство потрібен буде час. Втім така модель, каже Зеленський, посилює не лише Україну, а весь Північноатлантичний альянс.

Крім того, новопризначений генсек НАТО Марк Рюттю заявив, що Україна може стати 33 чи 34 членом Північноатлантичного альянсу, який зараз налічує 32 членів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 12:22:30