Україна і світ

Україну вперше за 12 років відвідав президент Гватемали: підписано угоду про безвіз

До України з офіційним візитом прибув президент Гватемали Алехандро Джамматтеі Файа – це перший візит лідера з Латинської Америки до України за останні 12 років.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Президент Володимир Зеленський розповів про серйозні наслідки повномасштабної війни РФ проти нашої країни, зокрема про продовольчу кризу й цінову дестабілізацію на енергетичних ринках світу.

– Для громадян десятків держав, і в Латинській Америці також, несправедливо зростає вартість життя лише тому, що одна держава – Російська Федерація – вирішила зламати чинні політичні та економічні відносини у світі. Тільки разом ми можемо захистити світ, тільки разом ми можемо захистити міжнародний правопорядок, – наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави подякував Гватемалі за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

ОПУ

ОПУ

За словами Зеленського, він і президент Гватемали домовилися об’єднувати зусилля на міжнародних майданчиках щодо подальшої ізоляції Росії через її загарбницьку війну. Гватемала також готова просувати ініціативу створення Спеціального трибуналу для покарання Росії.

У межах цього візиту представники двох урядів підписали угоду про взаємне скасування візових вимог.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Гватемала підтвердила зацікавленість у закупівлі української аграрної продукції та налагодженні промислових зв’язків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 21:43:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин