Україна і світ

Український жіночий конгрес уперше вручить відзнаку за жіноче лідерство

Вперше в історії України під час 7-го Українського жіночого конгресу, що відбудеться 22-23 листопада у Києві, буде вручено нагороду за жіноче лідерство, повідомила співзасновниця УЖК Світлана Войцеховська.

Офіційна назва нагороди – Відзнака за визначні досягнення у сфері розвитку гендерної рівності та жіночого лідерства імені Мері О’Хейген.

Войцеховська пояснила, що О’Хейген протягом 5 років після Революції Гідності очолювала український офіс Національного демократичного інституту (NDI). До цього вона працювала над розбудовою демократій у різних країнах світу, була відданою адвокаткою залучення жінок у політичну, економічну, соціальну сферу в Україні.

Зараз дивляться

За її словами, вона стала надійною партнеркою та символом підтримки жінок, їх ініціатив, активної ролі в ухваленні суспільно важливих рішень.

– Відзнака імені Мері О’Хейген є символічною та втілює ідеї гендерної рівності і жіночого лідерства у всіх сферах суспільного життя, – наголосила Войцеховська.

Першого лауреата відзнаки спільно визначили співзасновниці УЖК – Олена Кондратюк, Марія Іонова і Світлана Войцеховська – та члени команди ГО УЖК.

Урочисте вручення нагороди відбудеться у перший день конгресу 22 листопада. Трансляція цієї події буде доступна на сайті УЖК www.womenua.today та на його сторінках у соцмережах.

Під час 7-го Українського жіночого конгресу 22-23 листопада учасники і учасниці дискутуватимуть у шести тематичних платформах. Серед спікерок: перша леді Олена Зеленська, члени уряду – Юлія Свириденко, Ольга Стефанішина, Оксана Жолнович, Юлія Лапутіна, Ірина Мудра, Ганна Гвоздяр та інші, народні депутати, представниці органів місцевого самоврядування.

Планується участь жінок-підприємиць, лідерок освітньої, медичної, правозахисної галузей, високих представників і представниць міжнародної спільноти.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: УЖК

Гендерна рівність, Конгрес

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-20 11:29:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин