Україна і світ

Український дух незламний, як і наше зобов’язання підтримувати Україну — Ентоні Блінкен

Фото з сайту bangkokpost.com

Під час пресконференції в Бангкоку, де проходить саміт країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АСЕАН,) державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що путін продовжує ігнорувати глобальні заклики до деескалації й обрушує десятки ракет на українську інфраструктуру, що забезпечує теплом, водою і світлом мільйони людей.

На його переконання, у той час, як світові лідери підтверджують свою відданість Статуту ООН та міжнародним правилам, президент рф продовжує намагатися зруйнувати ці принципи.

— Не зумівши захопити Україну силою, президент путін, схоже, вважає, що занурення українців у темряву, перекриття їм води, заморожування до смерті зламає їхню волю. Для тих, хто сумнівається у рішучості українців, просто погляньте на звільнених жителів Херсона, що танцюють на вулицях, обіймаються з українськими солдатами, зривають російські пропагандистські плакати після місяців російських репресій, — сказав Ентоні Блінкен.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Держсекретар США вважає, що путін прорахувався, оскільки дух українського народу — незламний, як і зобов’язання США підтримувати Україну в її боротьбі за власну незалежність і принципи демократії.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-17 23:04:47