Україна і світ

Українські військові проходять лікування в Брюсселі

З листопада 2022 року Військовий госпіталь імені королеви Астрід у Брюсселі лікує українських пацієнтів. Наприкінці минулого року до лікарні Недер-овер-Хембек надійшло п’ятеро українських пацієнтів. Це були українські військовослужбовці із серйозними опіками, які потребували особливого догляду. Усі пацієнти були поранені на війні, з опіками від 15% до 65% поверхні тіла.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗС України, один з пацієнтів у понеділок, 6 березня, вже зміг залишити лікарню та повернутися додому.

«Я хочу подякувати всім присутнім за надану допомогу. Завдяки гарному догляду я зможу повернутися якнайшвидше. Це мій обов’язок повернутися в свою країну», — висловив подяку поранений.

Приймати українських пацієнтів – це питання європейської солідарності. Завдяки міжнародному досвіду лікування важких опіків військовий госпіталь є важливим місцем для надання допомоги пораненим у результаті війни.

«Прийом таких поранених – це переважно командна робота, в якій бере участь багато людей: психологи, медсестри, лікарі, лаборанти тощо. Пацієнтами також опікуються перекладачі на волонтерських засадах», — йдеться в повідомленні.

15 лютого своїх співвітчизників у Військовому госпіталі імені королеви Астрід у Брюсселі відвідала Тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія та у Великому Герцогстві Люксембург Наталія Аношина та Міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер.

Аташе з питань оборони України при Посольстві України в Бельгії значив: «Ми тут, щоб подякувати бельгійському уряду та голові оборонного відомства, а також персоналу. Вони показали велику відданість нашим громадянам. Українська влада їм дуже вдячна. Спеціалісти, які тут працюють, мають дуже високий рівень».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер у січні відвідала українських захисників у Військовому госпіталі імені королеви Астрід у Брюсселі й розповіла, що вона зустрілася з чотирма українськими солдатами, які перебували тоді на лікуванні та поспілкувалася з їхніми сім’ями і висловила їм свою глибоку солідарність.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-20 20:16:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин