Україна і світ

Українські війська оточили росіян в районі Лимана – ЗСУ

Російські окупаційні війська в районі Лимана на Донеччині оточені. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, українські військові також звільнили Ямпіль, Новоселівку, Сандриголове, Дробишиве, Ставки від російських окупантів. Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

– Згідно з нашими даними, російське угруповання в районі Лимана становило близько 5-5,5 тис. військових. Але через активні бойові дії у росіян були втрати серед особового складу, – зазначив він.

Також Сергій Череватий додав, що звільнення Лиману від російських окупантів важливе. Адже це є черговим кроком для деокупації українського Донбасу.

Він пояснив, що після звільнення Лиману в українських військових зявиться можливість піти далі на Кремінну і Сєвєродонецьк.

Днями аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що прорив ЗСУ біля Лимана загрожуватиме колапсом армії РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас військовий експерт Олег Жданов висловив думку, що у разі звільнення Лимана, ЗСУ отримають можливість висування на Кремінну та Сватове, а звідти – на Сєвєродонецьк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-01 14:18:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин