Україна і світ

Українські силовики звернулися до ООН та МКЧХ з вимогою проінспектувати колонію в Оленівці

В ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії міста Оленівка російська армія підступно вбила українських військовополонених.

Служба безпеки України, Збройні сили, Головне управління розвідки Міноборони, уповноважений Верховної Ради з прав людини назвали свої вимоги до ООН та Червоного Хреста.

У заяві наголошується, що внаслідок вибуху знищено будівлю з військовополоненими. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома.

– Жоден працівник колонії, бойовик “ДНР” чи російський військовий, що здійснювали охорону приміщення, згідно з коментарями російської сторони, внаслідок вибуху не постраждав. Одразу після вибуху Росія звинуватила Україну в обстрілі виправної колонії з використанням американської зброї та вбивстві українських військових, – йдеться у заяві.

Українські силовики та омбудсмен назвали вибух – цинічним терористичним актом Російської Федерації, військовою провокацією та класичною false flag operation, метою якого є приховування воєнних злочинів та дискредитація ЗСУ.

Крім того, країна-окупант усіма силами намагається підвищити соціальну напругу в українському суспільстві.

Наголошується, що ЗСУ завдають ударів винятково по російських військових об‘єктах: складах з пальним, озброєнням та боєприпасами, командних пунктах тощо.

– Українська армія має достатньо засобів для ідентифікації цілей, включно з системами космічної розвідки. Україна не здійснювала ракетних та артилерійських обстрілів смт Оленівка, – наголошується в заяві.

Силовики нагадали, що 16 травня саме за посередництва ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), розпочався процес евакуації захисників Маріуполя з території комбінату Азовсталь.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

29 червня відбувся перший обмін військовополонених. Тоді в Україну повернулися 144 захисники, серед них — 95 оборонців Азовсталі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-30 00:34:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин