Львівський портал

Українські перевізники у відповідь розпочали акцію протесту на кордоні з Польщею

Українські перевізники розпочали акцію протесту в трьох пунктах пропуску (ПП) на кордоні з Польщею – «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець». Про це повідомив голова громадської організації «Український транспортний союз у Львівській області» Олег Дубик, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, акція триватиме доти, доки протестувальники з польського боку не припинять блокувати рух вантажного транспорту з українського боку.

Як зазначив Дубик, в акції беруть участь представники трьох громадських організацій вантажних автоперевізників, які вимагають припинити блокаду кордону на польському боці та відновити нормальний рух транспорту.

«Учасники зупиняють польські вантажівки, які прибули з Польщі, на кілька годин, аналогічно тій затримці, з якою польські протестувальники пропускають українські вантажівки», – сказав Дубик.

Водночас він зазначив, що учасники акції пропускають легкові автомобілі та автомобілі з гуманітарними вантажами.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець».

11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії

З 20 лютого польські фермери погрожують заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-20 14:40:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин