Україна і світ

Українські командири продемонстрували надзвичайне лідерство та наполегливість — Ллойд Остін

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін після сьомого зібрання контактної групи з питань оборони України заявив, що місія групи залишається чіткою — підтримувати Україну в її протидії незаконній та неспровокованій російській агресії та продовжувати надавати Києву засоби, необхідні для захисту свого суверенітету.

Про це повідомила пресслужба Міноборони США.

«Українські командири продемонстрували надзвичайне лідерство та наполегливість. Вони повідомили контактній групі про поточну динаміку на полі бою та про найнагальніші потреби самооборони України», — сказав Ллойд Остін.

Українські війська продовжують консолідувати свої досягнення на полі бою із наближенням зими, а контактна група продовжує наполегливо посилювати протиповітряну оборону України в умовах безперервних обстрілів росією.

Ллойд Остін також повідомив про високу ефективність вже поставленого Україні озброєння:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Мені приємно повідомити, що системи протиповітряної оборони NASAMS, які ми надіслали в Україну, зараз працюють, і їхня продуктивність дуже вражаюча. Системи NASAMS мали 100-відсотковий показник успіху в перехопленні російських ракет», — зазначив американський міністр оборони.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-17 09:17:34