Україна і світ

Українська ППО збиває 50% російських ракет – Резніков

Якби в Україні не працювала ППО, то наслідки ворожих російських ударів були б значно жахливіші. Адже 50% ракет, які летять в наші міста, збиває українська протиповітряна оборона.

Такі цифри озвучив міністр оборони Олексій Резніков. Він пояснив, що сьогодні не існує 100% захисту від крилатих та балістичних ракет певного виду, наприклад, від тих же Калібрів.

За його словами, ті ж ізраїльські фахівці скажуть, що вони гарантують захист на 80%, але не сто. Так, відома система захисту Залізний купол теж збиває певний тип ракет, але не крилаті ракети.

– Говорити про те, що можна закрити небо стовідсотково, я б не брався. Але покращити системи протиповітряної і протиракетної оборони ми зобов’язані, і це вже затверджено: незалежно від того, коли буде парад перемоги України над Росією. Все одно нам треба розвивати свою власну протиракетну та протиповітряну систему оборони, як це зробила держава Ізраїль, – зауважив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше у Повітряних силах ЗСУ також пояснювали, що найчастіше вдається збивати ракети, які летять зі швидкістю 900 км/год. Це ракети типу Калібр, типу Х-55, Х-101. Водночас важче збивати ракети комплексів Іскандер, Точка-У.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 18:38:58