Україна і світ

Українська армія — одна з найкращих армій світу — Жозеп Боррель

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відвідав табір, в якому українські військові проходили навчання в рамках Місії військової допомоги Європейського Союзу для підтримки України (EUMAM для України).

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

За словами Жозепа Борреля, для нього цей візит став великою гордістю і честю бути тут разом з українськими солдатами, які тренуються, аби захищати свою землю від російської агресії.

«Усі сповнені захоплення хоробрістю українських воїнів, їхньою мужністю та рішучістю захищати Батьківщину. Українці та українки, які захищають свою націю та її свободу. Україні потрібна наша підтримка матеріалами та підготовкою, зброєю, обладнанням і підготовкою українських солдат до цієї війни. Це те, що ми робимо. Це те, що я сказав українським солдатам: «Ми намагаємося підтримувати вас, наскільки можемо, стільки, скільки вам потрібно». Ми надаємо зброю. Ми фінансуємо зброю з усіх держав-членів, а також надаємо тут військове ноу-хау. Я бачив, як тут, у цьому спеціальному навчальному таборі, солдати вчаться воювати», — наголосив Жозеп Боррель.

Місія військової допомоги ЄС Україні є дуже відчутним доказом та ілюстрацією загальної європейської волі підтримати Україну: військово, фінансово, економічно та політично.

Ця місія є безпрецедентною з багатьох точок зору. По-перше, її почали реалізовувати в рекордно короткий термін — лише за кілька тижнів. Ця Місія навчатиме 15 000 українських солдатів, коштуватиме бюджету Європейського Союзу близько 100 мільйонів євро, і вже зараз 1100 солдатів проходять підготовку в різних таборах.

У місії беруть участь 20 держав-членів. Це найширша військова місія, яку коли-небудь здійснював Європейський Союз для будь-якого партнера. Ця Місія створить додаткові пропозиції щодо навчання для задоволення потреб України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Сьогодні всі погоджуються, що українська армія є однією з найкращих армій світу. Українські військові довели, що в реальній боротьбі вони є однією з найкращих армій світу. Вони протистояли російській агресії, хоча цього ніхто не міг очікувати. На початку війни більшість людей боялися, що росія може завоювати Київ за пару тижнів. І через деякий час вони чинять опір, і не тільки опираються — вони відтісняють російську армію. Незважаючи на російську агресію, яка жорстоко атакувала Україну, а тепер намагається штовхнути український народ у темряву та холод, намагаючись знищити всі електроенергетичні системи в Україні, систематично бомбардуючи всю цивільну інфраструктуру», — резюмував Жозеп Боррел.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-06 09:46:44