Україна і світ

Україні не вистачає карет швидкої допомоги: 68 знищені і 242 пошкоджені ворогом

Олена Зеленська анонсувала збір коштів на закупівлю автомобілів швидкої допомоги для України на саміті перших леді і джентльменів, що стартує 23 липня.


Скільки ж потрібно нашій службі екстреної допомоги автомобілів, щоб вона функціонувала безперебійно і могла надавати громадянам медичну допомогу кваліфіковано і вчасно.

Наразі навантаження на медичних працівників швидкої допомоги збільшилася у рази. Вони працюють 24 години сім днів на тиждень. Вон першими виїжджають а виклики і до громадян додому  і першими прибувають на місця ракетних обстрілів та бомбардувань.

Та ворог не минув і цю службу: 68 автомобілів швидкої допомоги було повністю знищено з початку війни Росії проти України.

 – Ще 242 машини швидкої було пошкоджено, і вони потребують відновлення, – сказав заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

Всього ж для нормального функціонування екстерної медичної допомоги в Україні за підрахунками міністерства потрібно ще до 400 автомобілів швидкої допомоги, додав заступник міністра.

 – Ми вдячні нашим партнерам за те, що надали нам в якості гуманітарної допомоги 343 машини швидкої допомоги, – зазначив Олексій Яременко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Та війна ще продовжується, і ймовірно, що деякі машини можуть бути також пошкоджені або знищені ворогом.


скорая
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-22 18:06:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин