Львівський портал

Українцям п’ятий день поспіль не вимикатимуть світло

У суботу, 3 серпня, по всій Україні знову не будуть вимикати світло. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, протягом усього дня енергетики не планують застосовувати графіки знеструмлень. Якщо ж ситуація зміниться, то це сповістять додатково.

Зазначимо, що вимикати електрику в Україні перестали 30 липня. Таким чином уже п’ять днів поспіль світло є у домах українців цілодобово.

Водночас енергетики все одно закликають ощадливо використовувати електрику й енергоємними приладами користуватись з 11:00 по 15:00, коли електроенергії в системі є найбільше.

«Це час, коли на додачу до інших потужностей ефективно працюють сонячні електростанції. А ранкові та вечірні години доби потребують більших потужностей для покриття споживання в країні. Тож ощадливе споживання в ці години доби дозволить збалансувати енергосистему та обійтися без запровадження графіків», – додають в «Укренерго».

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покривав імпорт. Графіки знеструмлень діяли до 29 липня, тобто більше двох місяців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-02 15:14:47