Україна і світ

Українці перехитрили Путіна: Трасс про мобілізацію в РФ та ядерні погрози Кремля

Оголошення Володимира Путіна про мобілізацію для підживлення своїх окупаційних сил у війні в Україні свідчить про те, що Київ перехитрив російського президента.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю CNN заявила прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс.

Лідерка британського уряду в ефірі State of the Union сказала, що Путін наказав негайно розпочати часткову мобілізацію, тому що він програє.

— Він зробив стратегічну помилку, коли вторгся в Україну. Я думаю, що його перехитрили українці. Ми бачили, як українці продовжують протистояти російському наступу. І я думаю, що він не передбачав потужної реакції з боку вільного світу, — сказала Трасс.

За підсумками зустрічі з президентом США Джо Байденом у середу, 21 вересня, Трасс назвала відносини Лондона та Вашингтона особливими.

— І вони стають дедалі важливішими тоді, коли ми стикаємося з загрозами з боку Росії та посиленням наполегливості з боку Китаю, – сказала вона.

На запитання, як західні лідери мають відреагувати, якщо Путін посилить військову активність в Україні, Трасс відповіла, що вони не повинні слухати його бряцання зброєю та його фіктивні погрози.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Трасс наголосила на необхідності продовжувати запроваджувати санкції проти Росії та підтримувати українців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 21:44:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин