Україна і світ

Українці можуть перемогти Росію на полі бою, маючи необхідні ресурси – ексгенсек НАТО

Перемога України у повномасштабній війні Росії – це безпосередній пріоритет. Прямо зараз українці показують на передовій, що, маючи необхідні ресурси, вони можуть перемогти РФ на полі бою.

Про це заявив 12-й генеральний секретар НАТО і колишній прем’єр-міністр Данії Андерс Фог Расмуссен. На його думку, весь демократичний світ має підтримувати Україну та надавати ЗСУ необхідне озброєння для боротьби з російським ворогом.

– Коли ця війна закінчиться, ми маємо гарантувати, що Росія ніколи більше не зможе вдертися в Україну. Найкращий спосіб зробити це – надати Україні значну військову силу, здатну протистояти будь-якому майбутньому російському нападу, – наголосив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Расмуссена, створення та утримання такої сили потребує відданості союзників України щонайменше протягом десятиліть. Він переконаний, що ухвалення рекомендацій щодо гарантій безпеки України, представлених у Києві, дасть потужний сигнал російському диктатору Володимиру Путіну.

– Це продемонструє, що наша відданість Україні не похитнеться, а його війна – марна. Це також дало б сигнал українському народові, що ми віддано підтримуємо незалежність і суверенітет України, скільки це потрібно. Зробити це правильно – означає закласти новий наріжний камінь європейської безпеки. Якщо цього не зробити, це означатиме загострення кризи на європейській землі, – вважає колишній генсек НАТО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-13 18:51:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин