Україна і світ

Українці – це світло, яке світить на весь світ: Усик про обстріли РФ

Український боксер Олександр Усик розповів про свою особисту боротьбу в рамках повномасштабної війни в Україні та прокоментував російські обстріли українських енергетичних об’єктів.

– Коли почалася повномасштабна війна, я був у Лондоні у відрядженні. О пів на п’яту ранку дружина зателефонувала мені і повідомила про те, що почалося. Я прочитав новини та побачив, що обстріляли ракетами аеропорти. Я розумів, що літаки вже не полетять до України, – розповів Усик у рамках Web Summit 2022.

Він розповів, що змінив літаки на Польщу і звідти діставався кількома машинами.


Боксер згадав, що особливо складно було на кордоні, оскільки багато людей намагалися виїхати з країни.

– Паніка, стріляють, але ми повернулися. Думаю, на це пішла десь доба. Коли я вже був біля воріт свого будинку, незважаючи на те, що в Україну летіли бомби, я був спокійний, що вже вдома.

Багато людей запитують мене, чому я не виїду з України чи чому повернувся. Тому що це мій дім. Дім кидати не можна. Там моя сім’я, там мої діти і там все те, що дав мені Господь, – сказав Усик.

Він уточнив, що його особиста боротьба у цій війні почалася з того, що він зібрався з групою друзів і пішов до тероборони – захищати периметр, де вони жили, від мародерів та агресорів.

Боксер зазначив, що в цей час забув про бокс, але тренувався щодня – навесні він мав пройти матч-реванш з Ентоні Джошуа.

– Але я вирішив, що ніякого матчу-реваншу не робитиму. Перший місяць, коли відбувалася війна, я перебував у Києві і намагався якось допомагати людям, які потребували цього. Я хотів вивезти сім’ю – дружину та трьох дітей, – щоб мені було легше. Але дружина сказала, що нікуди не поїде, бо це її дім. Що їй тут буде краще, вона нічого не боїться і взагалі – їй потрібна зброя, – розповів Олександр Усик.

Пізніше, за його словами, його вмовили все ж таки погодитися на цей бій хлопці в госпіталі, поранені на фронті. Вони сказали, що зараз усім дуже потрібна перемога України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Боксер нагадав, що з 10 числа минулого місяця через обстріли РФ щодня прилітає в міста України.

– І у нас немає світла у багатьох місцях. Агресор просто знущається з людей. Немає ні світла, ні води, ні можливості помитися чи приготувати собі щось. Але український народ – це і є світло, яке світить на весь світ, – резюмував Усик.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-02 17:44:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин