Україна і світ

Україна зможе захиститись та відбудуватись! Зеленський про майбутнє нашої держави

Україна стала асоційованим членом спеціальної багатосторонньої програми НАТО щодо технологічної взаємосумісності.

Про це заявив президент України Володимир Зеленського під час свого звернення.

– Сьогодні хочу відзначити одне рішення, яке виглядає ніби технічним, але за ним – багато і символізму, і дуже змістовної політичної роботи. Україна стала асоційованим членом спеціальної багатосторонньої програми НАТО щодо технологічної взаємосумісності. Якщо казати простіше, це про стандарти Альянсу. Україна тепер не лише впроваджує в себе стандарти НАТО, а й може брати участь у розробці нових стандартів, – повідомив президент.

Також голова держави нагадав про болісні новини, які переживає наша країна щодня, а саме про сьогоднішні обстріли Миколаєва, Харкова й громад області.

– Війна триває, російські обстріли не зупиняються жодного дня. Сьогодні були чергові удари по Миколаєву – ракетами, артилерією. Окупанти знову били по Харкову й громадах області – Старий Салтів, Золочів, Байрак та інші. Є жертви – поранені та вбиті. На Донбасі не припиняються спроби штурмів, ситуація там не стає легшою, а втрати – меншими. Треба про це пам’ятати. Треба бачити це, звертати увагу, – каже Зеленський.

Крім того, президент України повідомив, що сьогодні у Києві відбулись переговори з віце-премʼєр-міністром і міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком.

– А він привіз нам “Краби” – ті, які потужно нагодують нашого ворога вогнем. Звичайно, ключовою темою наших переговорів була подальша оборонна співпраця. Але важливо не тільки те, про що ми говорили, а й те, як ми говорили. Абсолютно впевнено в українському майбутньому. В українському європейському майбутньому, – говорить голова держави.

Президент України наголосив, що “попереду – справді важкий шлях і що інакше неможливо, коли захищаєш свій дім від терористичної навали”.

– Але зрозуміло й те, що попереду – успіх нашої держави. Україна зможе захиститись. Україна зможе відбудуватись. Україна зможе реалізувати всі свої зовнішньополітичні цілі, – говорить він.

Також Зеленський повідомив про відзначені державними нагородами 156 військових, 56 із них – посмертно.

– І ви знаєте, я чомусь дуже рідко дякував звичайним людям, які працюють в Україні. Які, незважаючи ні на що, залишаються тут. Які щодня роблять свою справу. З вірою в Україну, з вірою в перемогу. Зараз хочу всім вам подякувати. Дякую, що ви у нас є. Дякую, що ви в України є.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Офіс президента

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-13 02:24:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин