Україна і світ

Україна зможе спільно розробляти й вносити зміни до ключових стандартів НАТО – Генштаб

Генштаб Збройних Сил повідомляє, що НАТО прийняло Україну до членів програми взаємосумісності армій Альянсу.

– За результатами голосування на щорічному засіданні MIP Steering Group, Україна прийнята у багатосторонню програму взаємосумісності (MIP), яка реалізує технологічну співпрацю армій держав-членів НАТО, – йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, як асоційований член Україна отримала право спільно розробляти та вносити зміни до ключових стандартів НАТО щодо взаємодії систем бойового управління та суміжних стандартів.

– Україна має потужний ІТ-потенціал і вона гідний союзник НАТО. Упевнений, ми привнесемо свою експертизу у розвиток колективної безпеки, – прокоментував членство Міністр оборони України Олексій Резніков.

Голова Центру інновацій та розвитку оборонних технологій полковник Марат Утюшев наголосив, що для України надання статусу члена MIP – це знакове рішення.

– Дякуємо німецьким партнерам за підтримку нашої заявки та прагнень. Тепер Україна може посилювати співпрацю з Альянсом та країнами поза НАТО. Це рішення показує успіхи та прогрес у розвитку здібності України до ситуаційної поінформованості у світі, – заявив Утюшев.

У Генштабі повідомили, що прапор України буде включений до шаблону оформлення всіх документів MIP.

Зазначимо, що багатостороння програма інтероперабельності (MIP) є ​​програмою технологічного співробітництва Збройних Сил держав-членів НАТО. Вона створена на рівні національних розробників інформаційних систем бойового управління та прагне досягти інтероперабельності національних систем категорії C2IS.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Одним із продуктів MIP є специфікація MIP4-IES – протокол та модель даних для обміну інформацією про обстановку між системами бойового управління. Взаємодія MIP та українських розробників системи ситуаційної поінформованості Дельта здійснюється з 2019 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 02:21:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин