Україна і світ

Україна завершила ратифікацію Стамбульської конвенції

Україна офіційно завершила ратифікацію Стамбульської конвенції, передавши відповідні документи заступнику генерального секретаря Ради Європи Бйорну Берге.

Про це повідомила генеральний секретар РЄ Марія Пейчинович-Бурич. Вона зазначила, що Україна стала 36-ю країною-учасницею цього знакового договору.

– Я щиро вітаю передачу Україною сьогодні інструменту ратифікації Стамбульської конвенції (заступнику голови Ради Європи – Ред.) Бьорну Берґе, – написала Пейчинович-Бурич.

Згідно з інформацією на сайті Ради Європи, Конвенція набуде чинності щодо України 1 листопада 2022 року.

Нагадаємо, що 20 червня Верховна Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію. А наступного дня закон про ратифікацію підписав президент Володимир Зеленський.

Стамбульська конвенція – це міжнародна угода Ради Європи, метою якої є запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цей документ юридично зобов’язує державу створити правову базу для боротьби з насильством. Це означає, що у кримінальному кодексі повинні бути прописані статті щодо психологічного насильства, переслідування, фізичного і сексуального насильства, статті про примус до шлюбу, примусові аборти і стерилізацію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 18:30:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин