Україна і світ

Україна зараз у тренді: фешн-експерт Зоя Звиняцківська про моду в умовах війни


Україна зараз у тренді: фешн-експерт Зоя Звиняцківська про моду в умовах війни

Фешн-експерт та історик моди Зоя Звиняцківська розповіла, як світ високої моди ставиться до українських дизайнерів, а також про зміни у цій сфері після війни. Дизайнер Віта Кін створила колекцію одягу з елементами української вишиванки, що привернуло увагу у світі моди.

– Україна вже не вперше з’являється на світових подіумах – це пов’язано і з політичними подіями у країні. Після 13-14 років був справжній сплеск. Варто зазначити, що не кожна вишита сукня – українська. Але в сьогоднішніх реаліях усі хочуть, щоби це асоціювалося з нашою країною, – розповіла Зоя.

Експерт у світі моди вважає, що Україна зараз у тренді.

– Це хайп, а суть моди – бути завжди у тренді. З іншого боку, просто так нас ніхто не просуватиме – Україну мають рухати наші вітчизняні дизайнери. І хоча в умовах війни складні колекції не дуже доречні, але наприкінці війни вони мають з’явитись, як це було у 2015 році, – додала Звиняцковська.

Зоя вважає, що Україна – це світовий бренд та тренд. Наші дизайнери несуть у світ те, за чим нас впізнають. Саме тому експерт вважає, що післявоєнна мода України має стати історією про вільних та сучасних людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-13 12:27:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин