Україна і світ

Україна запропонувала SpaceX алгоритм відключення Starlink у російської армії

Про це в інтерв’ю виданню «Суспільне Новини» розповів віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми знайшли алгоритм, запропонували його SpaceX і зараз в нас відбувається комунікація, як зробити так, щоб подібних кейсів не було», — зазначив міністр.

За його словами, у SpaceX вже є досвід вибіркового відключення Starlink: подібне вони робили з урядом Ізраїлю.

При цьому, Михайло Федоров наголосив на важливості продовження роботи Starlink на тимчасово окупованих територіях України, оскільки це необхідно Збройним Силам України для застосування БПЛА.

«Є інший спосіб, як зробити, щоб наші Starlink працювали, а решта — ні. Ми працюємо зі SpaceX над цим», — зазначив міністр.

Він також підкреслив, що не пов’язує скандальні заяви власника SpaceX Ілона Маска, який, зокрема, виступає за припинення з боку США військової допомоги для України, із тим, що російська армія стала використовувати Starlink.

За даними Михайла Федорова, армія росії й раніше використовувала Starlink, але нещодавно збільшила використання. На думку міністра, це пов’язано з тим, що хтось у росії знайшов спосіб монетизовувати поставки Starlink для російських військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, за даними ГУР, термінали Starlink військові рф закуповують в арабських країнах.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-20 14:15:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин