Україна і світ

Україна закликає FATF включити рф до списку країн спонсорів тероризму

У період з 18 по 21 жовтня Держфінмоніторинг братиме участь у черговому Пленарному засіданні та засіданнях відповідних робочих груп FATF, які проходитимуть у м. Париж (Французька Республіка). Служба фінансового моніторингу підготувала звернення до FATF із проханням санкціонувати рф за ті кричущі порушення міжнародних стандартів, які щоденно вчиняються країною-агресором проти мирної України.

Про це повідомляє Державна служба фінансового моніторингу України.

«У світлі останніх жахливих терористичних атак, вчинених рф в Україні, існує нагальна потреба належної жорсткої реакції відповідних міжнародних інституцій, які опікуються питаннями глобальної безпеки, зокрема фінансової», – йдеться в повідомлені.

Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський особисто звернувся до Президента FATF пана Раджи Кумара, який 1 липня розпочав дворічний термін президентства замінивши Доктора Маркуса Плейєра, із аргументованим закликом щодо виключення країни-агресора з FATF та включення рф до «чорного» списку.

«Всі розуміють, що час для обговорень стрімко спливає. рф кинула виклик світовій безпеці та всім її гарантам, отже прийшов час приймати чітке адекватне рішення», – йдеться в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Участь Держфінмоніторингу у зазначених заходах FATF здійснюється за підтримки проекту Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI).

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-17 12:08:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин