Україна і світ

Україна все ще не отримала офіційні списки загиблих полонених в Оленівці – ГУР

Україна досі не отримала офіційних відповідей від Росії щодо списків загиблих і поранених українців внаслідок теракту в Оленівці на території окупованої Донецької області.

Про це повідомив представник пресслужби Головного управління розвідк Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

– Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими одразу звернувся до Росії щодо надання інформації, списків загиблих, поранених внаслідок цього теракту, а також з приводу повернення тіл загиблих захисників. На жаль, досі не отримано офіційних відповідей. Ми можемо оперувати лише тими даними, які оприлюднили в інтернеті росіяни, – пояснив він.

Андрій Юсов додав, що опубліковані в інтернеті списки опрацьовуються, збираються дані з інших джерел. Але підстав довіряти і говорити про те, що вони підтверджені, немає.

Адже під час  перевірки у вказаних списках знайщли прізвища тих українських бійців, які були поранені до подій в Оленівці. Щодо них були домовленості про обмін найближчим часом, і вони на момент теракту мали перебувати в лікарні, а не в бараку у промисловій зоні.


Саме тому говорити про підтвердження списків поки що неможливо. Крім того, Юсов додав, що Україна надала запит від Координаційного штабу щодо повернення тіл загиблих захисників та полонених бійців, які зазнали поранень.

Нагадаємо, 29 липня росіяни обстріляли колонію в Оленівці, де утримували українських полонених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Генштабі ЗСУ, коментуючи вбивство полонених, заявили, що окупанти це зробили, щоб приховати тортури та розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-02 15:18:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин