Львівський портал

Україна візьме участь в найбільших у світі навчаннях з кібероборони НАТО

Представники України візьмуть участь в найбільших у світі навчаннях з кібероборони НАТО CCDCOE Locked Shields 2024. Про це Львівському порталу повідомили в Національному координаційному центрі кібербезпеки.

Цього року близько 4000 експертів із понад 40 країн об’єднають зусилля в симульованому середовищі під час Locked Shields. Мета цих навчань – захист інфраструктури вигаданої країни.

Учасникам доведеться зіткнутися з низкою викликів, які відтворюють складність кібероборони у реальному світі, включаючи критичне мислення, прийняття стратегічних рішень, юридичні аспекти, комунікацію у кризових ситуаціях і стратегічне планування. Все це спрямовано на зміцнення їхніх можливостей у кіберзахисті.

Навчання поєднує технічні навички зі стратегічними, юридичними та комунікаційними знаннями для розробки різнобічної оборонної стратегії.

Крім того, під час навчань з кібероборони країни-учасниці зможуть обмінюватися передовим досвідом, впроваджувати інноваційні стратегії та спільно покращувати свої можливості з реагування на інциденти.

«Ці навчання є демонстрацією потужності міжнародного співробітництва, долаючи кордони, об’єднуючи спільноту з різних експертів державного, приватного секторів та науковців. Ми вдячні за самовідданість і досвід наших союзників і всіх наших партнерів, які мають вирішальне значення для побудови резильєнтної глобальної кібероборони», – зазначив керівник навчань НАТО CCDCOE підполковник Урмет Томп.

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк наголосив на важливості участі українських фахівців у кібернавчаннях Locked Shields для зміцнення як національної, так і міжнародної кіберстійкості.

«Цього року Україна об’єднує зусилля з Чехією у спільній команді на цих навчаннях. Спільне відпрацювання навичок, обмін досвідом та співпраця є ключовими елементами на шляху до ефективного протистояння сучасним кіберзагрозам», – сказав Демедюк.

Додамо, що навчання CCDCOE Locked Shields заснували у 2010 році. Відтоді вони стали найбільш реалістичними навчання з кібероборони у всьому світі, встановивши стандарт міжнародної співпраці та всебічної кіберготовності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-17 16:41:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин