Україна і світ

Україна виконає вимоги Єврокомісії для вступу в ЄС до кінця року – Зеленський

Україна до кінця року виконає усі сім рекомендацій, які офіційний Брюссель представив Києву, необхідних для членства для вступу в Європейському Союзі.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час спільного брифінгу з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві.

За словами президента, протягом 25 жовтня обговорювалися питання європейської і євроатлантичної інтеграції України.

– Вже цьогоріч ми виконаємо усі рекомендації Єврокомісії, що стосуються набуття членства Україною у Європейському Союзі, – сказав Зеленський.

На його думку, Євросоюз має надати оцінку цим крокам з боку України ще до того, як ЄС оприлюднить наступний пакет рекомендацій в рамках політики розширення, який Єврокомісія планує провести у 2023 році.

Нагадаємо, 23 червня Європейська рада ухвалила рішення про надання Україні статус кандидата на членство у Європейському Союзі.

З боку Єврокомісії були представлені рекомендації для впровадження реформ, які необхідні для втілення українською владою. Серед них, зокрема, пришвидшення відбору суддів Конституційного Суду України, продовження втілення реформи системи правосуддя, боротьба з корупцією і відмиванням коштів, демонстрація відчутних результатів закону про деолігархізацію тощо.

У серпні посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас заявив, що Союз 2023 року проведе аналіз руху Україною за наданими рекомендаціями, аби розглянути збереження статусу кандидатського статусу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вже у вересні очільник українського уряду Денис Шмигаль заявив, що офіційний Київ має амбіції до кінця 2022 року виконати усі рекомендації Європейської Комісії та перейти до наступного кроку – переговорів щодо членства в євроспільноті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-26 04:09:04