Україна і світ

Україна виграла етап Кубка світу з конкуру і вийшла у півфінал

Кінний спорт відомий як один із найскладніших і найкрасивіших видів спорту. В Україні ніколи не робили ставки на цей спорт – ні відповідних умов для розвитку, ні фінансової бази для нього немає. Але якщо є мета, якщо є правильна траєкторія руху, наполегливість та вміння боротися – неможливе стає можливим.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року національна збірна України з конкуру в молодому складі під керівництвом шеф-екіпу команди Тетяни Шейнич виступила на Кубку Націй у Португалії, на Віла Морі. Це стало успішним стартом. Весь цей час українці готувалися до найважливішого на цьому етапі старту, від якого залежала путівка до півфіналу турнірів Кубка світу.

Головна мета молодої команди – потрапити на Олімпійські ігри. 4 червня в Афінах (Греція) пройшов етап Кубка світу за конкуром серії Longine, де національна збірна з конкуру у складі Анастасії Бондарєвої, Костянтина Золіна, Едуарда Слободенюка та Миколи Пилипейка посіла перше місце і отримала перепустку на наступний етап – на півфінал, який пройде у Відні наприкінці червня. Вважаємо це досягнення збірної найвизначнішим в історії кінного спорту України.

Також хочемо зазначити, що протягом стартів в Афінах у персональному заліку спортсмени також показали гарні результати.

Спортсмен збірної України з конкуру, Костянтин Золін посів третє місце в маршруті CSIO3* Гран-Прі, висотою 155 см, на коні Hending van de Bresser, а Едуард Слободянюк став переможцем фіналу CSIYH1* 5YО  по молодих конях (кінь Cornet Gold /Cornet Obolensky/Guatemala).

Кінний спорт, Кубок світу

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-09 11:41:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин