Україна і світ

Україна та Франція зробили крок на зустріч новим поставкам САУ Caesar для ЗСУ – Кулеба

Офіційні Париж і Київ просунулися у розв’язанні питання щодо постачання нових артилерійських систем Caesar, які вже встигли показати ефективність у руках ЗСУ на полі бою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції з главою МЗС Франції Катрін Колоною в українській столиці.

– Ми сьогодні зробили ще один крок уперед у розвязанні питання про передачу Україні нових артилерійських систем Caesar, які вже продемонстрували високу ефективність на полі бою. Я не сумніваюся, що спільними зусиллями ми доведемо цей контракт до успіху, і це додатково зміцнить оборонну спроможність України, – сказав український міністр.

Дмитро Кулеба додав, що Україна відчуває щоденну підтримку з боку Франції як на політичному рівні, так і на рівні надання військової допомоги для України.

Своєю чергою глава зовнішньополітичного відомства Франції додала, що офіційний Париж продовжуватиме підтримувати Україну у військовому плані.

– Я можу підтвердити продовження такої підтримки. Так, – зазначила Катрін Колонна.

Нагадаємо, 27 вересня президент Володимир Зеленський провів зустріч із главою французького МЗС, яка прибула з візитом до Києва. Вони обговорили постачання озброєння та іншу підтримку України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Зняток з відео / МЗС

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 00:27:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин