Україна і світ

Україна співпрацюватиме з найбільшою розвідувальною компанією у світі для захисту від агресії з боку рф

Міністерство цифрової трансформації України підписала Меморандум у сфері захисту критичної інфраструктури в Україні від військової та кіберагресії з боку росії з найбільшою розвідувально-аналітичною компанією у світі Recorded Future. Також у відомстві домовилися про спільну роботу над створенням нових продуктів і технологій для захисту критичної інфраструктури, які зможуть використовувати в усьому світі.

Про це повідомляє Мінцифри.

Україна і Recorded Future давно співпрацюють у сфері кібербезпеки. Підписаний меморандум дасть змогу підсилити партнерство та використовувати розвідувальні дані для захисту України у фізичному та кіберпросторі.

«Співпраця з Recorded Future дасть змогу ще ефективніше захищатися від загроз з боку росії. Разом з компанією ми зможемо створювати революційні технологічні продукти для захисту критичної інфраструктури України. Вони будуть корисними в усьому світі», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України.

У межах Меморандуму Recorded Future надасть свою розвідувальну платформу, спеціалізованих інженерів та аналітиків розвідки. Зі свого боку Мінцифри надасть власну експертизу та спеціалістів, які співпрацюватимуть з Recorded Future.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Україна веде війну від імені вільного світу, що має важливе значення для Заходу. росія повторює свою безглузду стратегію війни, яку вже застосовувала в Сирії та Чечні, і спрямовує дії на цивільну інфраструктуру. Recorded Future готовий допомогти Україні в обороні за допомогою нашої розвідки. Ми з нетерпінням чекаємо на спільну роботу над цим викликом з командою Міністерства цифрової трансформації України, яка має історію креативних інтернет-рішень», — зазначив Крістофер Альберг, генеральний директор і співзасновник Recorded Future.

З початку широкомасштабної війни Recorded Future:

  • надала розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України,
  • допомогла в розслідуванні військових злочинів росіян,
  • відкрила доступ до програмної платформи Intelligence Cloud на понад $10 мільйонів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-07 09:32:40