Україна і світ

Україна сама вирішує, куди завдати ударів у війні — Держдеп

Сполучені Штати Америки не впливають на рішення України, по яких цілях завдавати ударів для захисту своєї суверенної території від російської агресії.

Про це на пресконференції повідомив представник Держдепу США Нед Прайс.

«Ми не ухвалюємо цільових рішень від імені наших українських партнерів. Ці рішення — за ними. Сполучені Штати та країни світу ніколи не визнавали анексію росією частини східної України чи анексію Криму. Крим — це Україна. Це не зміниться», — зазначив Нед Прайс.

Він додав, що Вашингтон поступово збільшував обсяги допомоги Україні у сфері безпеки — від «Стінгерів» та «Джавелінів» до артилерійських систем HIMARS та бойових машин Bradley, які потрібні ЗСУ, аби атакувати російські позиції на суверенній українській землі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«США ніколи не заохочували і не дозволяли нашим українським партнерам завдавати ударів за межі їхніх кордонів. Усе, що ми надаємо Україні, призначене для єдиної мети — її самооборони. Саме наші українські партнери мають визначити, як і де використовувати цю зброю та боєприпаси для захисту своєї суверенної території», — резюмував американський чиновник.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-19 11:16:01