Україна і світ

Україна розпочинає підготовку дипломатів в Африці – МЗС

Україна розпочинає комплексний чотириденний навчальний онлайн-курс для дипломатів із країн Африки.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Підготовка африканських дипломатичних кадрів відбувається на виконання домовленостей, досягнутих під час його турне до Африки в жовтні 2022 року.

Зараз дивляться

– Африканські партнери виявили неабиякий інтерес у вивченні українського дипломатичного досвіду. Навчальний курс, який розробило МЗС України, продовжить ренесанс відносин України та країн Африки, а також стане нашим практичним внеском в зміцнення стійкості країн Африканського континенту, – сказав Кулеба.

У навчанні беруть участь понад 200 дипломатів із Нігерії, Кенії, Ефіопії, Сомалі, Кот-д’Івуару, ПАР, Ботсвани, Мозамбіку та Сенегалу.

Лекційний курс зосереджений на висвітленні досвіду України у протидії агресії, впливу війни на архітектуру міжнародної безпеки, формули миру президента Володимира Зеленського, продовольчої та енергетичної безпеки тощо.

Також програма передбачає ознайомлення дипломатів із особливостями зовнішньої політики України у воєнний час, відносин України та Африки, українського досвіду в протидії російським фейкам та дезінформації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Кулеби, цьогоріч Україна планує провести серію навчальних курсів для низки інших африканських країн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-14 18:00:31