Україна і світ

Україна протягом найближчих місяців отримає 100 танків Leopard 1 A5

Данія, Німеччина та Нідерланди ухвалили рішення про передачу Україні відремонтованих танків Leopard 1 A5 із промислових запасів, перші постачання яких відбудуться протягом кількох місяців.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Ми підтверджуємо нашу незмінну рішучість підтримувати Україну в її прагненні протистояти російській агресії. Разом у спільній ініціативі ми суттєво посилимо військовий потенціал України для відновлення її порушеної територіальної цілісності. Протягом наступних місяців Україна отримає щонайменше 100 бойових танків Leopard 1 A5, включно з необхідним матеріально-технічним забезпеченням та навчанням», — йдеться у спільній заяві міністра оборони і віцепрем’єр-міністра Данії Якоба Еллеманн-Єнсена, міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса та міністерки оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен.

Країни керуються потребами України. Ініціатива включає навчання на Leopard 1 A5, а також надання пакету запасних частин і боєприпасів.

Leopard 1 A5 — це міцний і потужний основний бойовий танк західної розробки.

«Наша «Ініціатива Leo 1 A5» відкрита для інших партнерів. Наразі Бельгія також виявила початковий інтерес до участі», — йдеться у повідомленні.

Ця ініціатива сприятиме суттєвому та стійкому зміцненню Збройних Сил України та доповнить зусилля, які вже здійснюються з підтримки України основними бойовими танками Leopard 2.

«Війна в Україні перебуває на вирішальному етапі. Ось чому постачання основних бойових танків є важливим. Зберегти стійкість України та покращити її позиції на полі бою. Зрештою, йдеться про забезпечення подальшого існування України як суверенної держави», — зазначила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Нідерланди разом із Німеччиною та Данією забезпечать постачання Україні щонайменше сотні бойових танків Leopard 1 A5. Вони потрібні українцям для опору російській агресії. Нідерланди зроблять фінансовий внесок та допоможуть персоналом», — зазначив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поставка танків Leopard 1 A5 є окремою від ініціативи щодо надання Україні також сучасних основних бойових танків Leopard 2 A6.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-08 11:15:18